Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Carmen Dan, despre informările de la Servicii: „Nu am primit date că va fi o situație de criză”

Ministrul Carmen Dan, despre informările de la Servicii: „Nu am primit date că va fi o situație de criză”

Ministrul Carmen Dan, despre informările de la Servicii: „Nu am primit date că va fi o situație de criză”
19 Aug 2018   •   21:10

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit într-o „Ediție specială”, la Antena 3, despre violențele din 10 august, de la protestul din Piața Victoriei. 

„În jurul orelor 17.00, în baza acestui raport, am hotărât să ies în această declarație de presă”, a spus Carmen Dan. 

Ministrul a vorbit și despre informările de la serviciile specializate, în legătură cu protestele din 10 august. 

„A mai fost un episod, când dintr-o eroare asumată, am stabilit că MAI va avea o foarte bună comunicare cu partenerii structurilor de informații. Eu am făcut tot ce am putut ca ministru, să nu existe nicio îndoială că avem buna intenție de a colabora cu aceste structuri. Caracterul acestor informații nu au condus la ideea că vor avea loc astfel de manifestații. Eu nu pot să devoalez public în ce au constat aceste informații. Pot să spun că a existat comunicare, a existat un schimb de informații”, a spus ministrul.

Despre femeia din scaun cu rotile care apare în imaginile surprinse în Piața Victoriei, Carmen Dan spune că „Se vehiculează că este fina lui Sandy Matei. Putem analiza și modul în care s-au folosit de persoanele cu handicap pentru a pune în evidență anumite acțiuni violente”.

În ceea ce privește gazele folosite de jandarmi, ministrul spune că acestea au fost utilizate pentru „a îndepărta un atac iminent”.

„Acțiunile Jandarmeriei au fost graduale. Acest gaz a fost folosit pentru a îndepărta un atac iminent. În piață, au fost și forțele de ordine care au suportat efectele acestui gaz. Eu nu sunt medic. A ieșit Raed Arafat, care nu cred că poate fi contestat, și a dat toate informațiile. Cred că rolul meu nu e acela de a mă așeza în spatele forțelor de ordine din minister. Cei care au greșit vor plăti fără niciun fel de discriminare”, a spus Carmen Dan. 

Ministrul a mai precizat că jandarmii care au fost răniți în timpul protestelor au refuzat spitalizarea și au ales să se întoarcă în mijlocul mulțimii. Mai mult, Carmen Dan a spus că jandarmerița rănită nu a fost „de-abia ieșită din școală” așa cum se vehicula. 

„Ștefania era de un an și ceva în Jandarmerie. A fost o neșansă, mi-aș fi dorit să nu existe o astfel de situație”, a precizat ministrul. 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close