Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, se revoltă : „Este important să legăm zonele sărace din România, chiar dacă nu prin intermediul unor autostrăzi”

Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, se revoltă : „Este important să legăm zonele sărace din România, chiar dacă nu prin intermediul unor autostrăzi”

Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, se revoltă : „Este important să legăm zonele sărace din România, chiar dacă nu prin intermediul unor autostrăzi”
Sursa foto: FOTO: Pixabay
25 Sep 2017   •   14:06

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat, luni, în satul Chițcani, comuna vasluiană Costești, la recepția lucrărilor realizate în cadrul proiectului RO-NET, privind construirea unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele defavorizate.

''Este foarte important că reușim să legăm comunități sărace, comunități izolate de civilizație și chiar dacă acest lucru nu se întâmplă prin intermediul unor autostrăzi, totuși reușim cu acest proiect să construim niște autostrăzi virtuale, care să contribuie la intensificarea comunicării. (...)Este foarte important ca tot ceea ce înseamnă cultură și civilizație să devină mai accesibile locuitorilor din aceste localități, astfel încât și gradul lor de exigență, din toate punctele de vedere, să crească, iar gradul lor de informare să fie mai mare'', a declarat ferm, Lucian Șova.

Ministrul le-a cerut scuze ziariștilor pentru starea proastă a drumului până la Chițcani și a admis că, în zonele sărace ale României, este nevoie de infrastructură rutieră, de apă și de canalizare, pe lângă investițiile din domeniul comunicațiilor. Șova a precizat că, deși în zonele sărace oamenii nu știu ce înseamnă internetul, lucrurile se vor schimba, iar accesul la mijloace de comunicare va fi mai facil.

''Primul pas este că a venit internetul, pentru că, în general, în comunitățile sărace și fără acces la cunoaștere, tot ce înseamnă tehnologie generează educație. Eu cred că oamenii vor găsi resurse să-și achiziționeze măcar un telefon mobil de generație mai veche, măcar o tabletă sau un calculator mai puțin performant. Sunt sigur că există foarte mulți concetățeni ai celor care locuiesc aici care, poate, lucrează în străinătate și pentru care ar fi foarte important să fie mai aproape de cei de acasă, măcar prin intermediul comunicațiilor prin internet. (...) Eu îmi amintesc din copilărie că, înainte de a avea televizor, a fost semnal la televiziune și după ce a fost semnal, părinții mei, în anii 1960 — 1965 au găsit resursă să cumpere și un televizor. Fără a avea semnal la internet, desigur că gradul de interes al celor care locuiesc aici era 0 apropo de tehnologie și achiziționarea de tehnologie'', a afirmat Ministrul Comunicațiilor.

Lucian Șova a mai afirmat că în județul Vaslui s-au montat peste 720 de kilometri de fibră optică și peste 6.300 de stâlpi noi, fiind recepționate peste 70 de locații.

Ministrul va participa la Consiliul Județean Vaslui la o întâlnire cu autoritățile județene și cu primarii ale căror comune beneficiază de proiectul RO-NET.

 

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close