Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea: În mod oficial, România nu recunoaște Kosovo. De ce să stai la masă cu un stat pe care nu îl recunoști?

Mircea Badea: În mod oficial, România nu recunoaște Kosovo. De ce să stai la masă cu un stat pe care nu îl recunoști?

Mircea Badea: În mod oficial, România nu recunoaște Kosovo. De ce să stai la masă cu un stat pe care nu îl recunoști?
17 Mai 2018   •   00:19

Mircea Badea a vorbit în emisiunea „În gura presei”, despre prezența președintelui Klaus Iohannis la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, de la Sofia.

„Poate multă lume a trecut peste, pentru că nu mai stă nimeni zece secunde în plus, dacă totuși există o substanță acolo. Klaus Iohannis a fost prezent la reuniunea Uniunea Europeană - Balcanii de Vest. În schimb, Spania, boicotează întâlnirea la care Kosovo e tratat ca un stat cu acte în regulă. Deci România, în mod oficial, indiferent de cum ne raportăm, România nu recunoaște Kosovo. De ce nu recunosc aceste țări Kosovo? Pentru că ar fi un precedent chiar pentru ele. Aceste țări nu au recunoscut Kosovo ca fiind un stat. Cine sunt cele cinci țări? Spania, România, Grecia, Slovacia, Cipru. De ce să stai la masă, tu, statul român cu un stat pe care nu îl recunoști?”, a spus Mircea Badea.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close