Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Peste 300 de noi cazuri au apărut în ultima săptămână

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Peste 300 de noi cazuri au apărut în ultima săptămână

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, în creştere. Peste 300 de noi cazuri au apărut în ultima săptămână
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Aug 2017   •   17:24

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în ultima săptămână, au fost înregistrate 310 cazuri noi de rujeolă, numărul total ajungând la 8.803, de la izbucnirea epidemiei, iar 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCB), în săptămâna 11-18 august, au fost confirmate alte 310 persoane, care s-au îmbolnăvit de rujeolă, astfel, numărul total de cazuri a ajuns la 8.803.

De la începutul epidemiei de rujeolă, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa (opt în judeţul Timis, şase în judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş Severin, una în judeţul Bihor, una în judeţul Cluj, una în judeţul Călăraşi, una în judeţul Satu Mare, una în judeţul Vaslui, una în judeţul Galaţi, una în judeţul Mureş şi una în Bucureşti), nefiind niciuna vaccinată contra ROR.

Cele peste 8.800 de cazuri de rujeolă sunt înregistrate în 41 de judeţe, cele mai multe fiind în Timiş (1.226), Caraş-Severin (1.111) şi Arad (1.014).


 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: rujeola cazuri epidemie persoane
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close