Antena 3 CNN Actualitate Social Un preot din Videle a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor

Un preot din Videle a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor

Un preot din Videle a fost prin în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei. Preotul va fi caterisit, în cursul săptămânii viitoare.

Un preot din Videle a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Murgilă    |    27 Apr 2021   •   10:28

Preotul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus, marți, în fața judecătorilor cu propunere de arestare.

Preotul mai era implicat într-un alt dosar. Se pare că el era suspendat în ceea ce privește slujirea la biserica din Videle. Părintele ar fi avut, de o perioadă lungă de timp, astfel de activități infracționale, mai exact acte sexuale cu minori.

Polițiștii au cercetat activitate infracțională a acestuia, în așa fel încât l-au prins în flagrant noaptea trecută. El a fost audiat și reținut pentru 24 de ore. Urmează și alte audieri în acest caz, mai ales că preotul nu a vrut să dea detalii în fața anchetatorilor.

Polițiștii Secției 24 au realizat investigații de amploare. În acest caz este vorba despre un minor de 16 ani. Acesta făcea parte dintr-un centru de plasament și ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat și ademenit cu bani, pentru a întreține raporturi intime cu el.

Minorul este audiat în prezența psihologilor anchetatori și urmează și alte cercetări pentru a vedea dacă este vorba și despre alte victime în ceea ce-l privește pe acest preot.

Preotul va fi caterisit

Preotul în cauză va fi caterisit, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.

"Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare.

Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum.

O astfel de faptă, de  o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave.

În zilele imediat următoare acestei săptămâni, în care nu se poate întruni acest consistoriu din rațiuni duhovnicești, se va decide caterisirea, îndepărtarea lui definitivă din preoție", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

×
Subiecte în articol: preot minor relatii intime
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close