Antena 3 CNN Actualitate Social Producătorii de medicamente, acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătății: "Jumătate de adevăr reprezintă de cele mai multe ori o mare minciună"

Producătorii de medicamente, acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătății: "Jumătate de adevăr reprezintă de cele mai multe ori o mare minciună"

Producătorii de medicamente, acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătății: "Jumătate de adevăr reprezintă de cele mai multe ori o mare minciună"
Sursa foto: Foto: Gov.ro
11 Dec 2017   •   16:06

Producătorii de medicamente aduc acuzații la adresa reprezentanții ministerului Sănătății. Aceștia sunt convinși că ministrul Sănătății nu prezintă adevărul în ceea ce privește "exportul paralel de medicamente".

Într-un comunicat semnat de Coralia Kreyer, directorul executiv al Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM), se menționează că ministrul Florian Bodog prezintă "un adevăr și jumatate" referitor la soluționarea problemei medicamentelor din România, informează observator.tv.

”Ministrul Bodog pare că ne prezintă, încă o dată anul acesta, "un adevăr și jumatate" referitor la soluționarea problemei medicamentelor din România, prin comunicatul de presă din data de 8 decembrie 2017, emis în urma participării domniei sale la reuniunea Consiliului miniștrilor UE pentru Sănătate, din Bruxelles. În comunicat se anunță susținerea poziției României referitoare la exportul paralel, de către majoritatea Statelor Membre.

Ceea ce pare un succes răsunător repurtat de delegația română în ceea ce privește exportul paralel, pentru cei mai puțin informați de subiect sau interesați de găsirea unui vinovat exclusiv al situației de criză a medicamentelor, derulată cu precădere în 2017, în realitate este doar o jumătate de adevăr.

Concluzille domnului ministru Bodog referitoare la exportul paralel, nu numai că nu se regăsesc în comunicatele de presă sau declarațiile Consiliului UE referitoare la rezultatele acestei reuniuni (publice pe consilium.europa.eu) dar, din comunicatul Ministerului, sunt omise informații, prezentate atât în discursul domnului ministru cât și în alocuțiunile celorlalți Oficiali UE, care completează tabloul crizei medicamentelor în general, și poziționează România într-un context mai larg.”, se arată în comunicat.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close