Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima săptămână de școală

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima săptămână de școală

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima săptămână de școală
10 Sep 2018   •   09:53

Vremea va fi călduroasă în următoarea decadă a lunii septembrie în cea mai mare parte a ţării, păstrând caracteristicile sfârşitului de vară, în timp ce precipitaţiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În săptămâna 10 - 17 septembrie, estimările de specialitate arată că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a ţării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

Precipitaţiile vor fi în general, în perioada menţionată, apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând jumătatea de vest a ţării, unde tendinţa va fi deficitară, dar şi regiunile sud-estice, unde acestea pot fi excedentare.

O analiză întocmită de ANM care face referire la istoricul valorilor termice şi a precipitaţiilor consemnate în România, ce are la bază datele înregistrate în perioada 1961 - 2017, arată că prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, chiar şi faţă de august, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea saptamana şcoală
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close