Antena 3 CNN Actualitate Social Program pentru ajutorul pensionarilor. Cum se pot obține bani pentru ochelari

Program pentru ajutorul pensionarilor. Cum se pot obține bani pentru ochelari

Program pentru ajutorul pensionarilor. Cum se pot obține bani pentru ochelari
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Sep 2018   •   11:55

Pensionarii din București pot depune cererile pentru obținerea ajutorului pentru ochelari. Directorul centrului pentru seniori, Alexandra Dobre, a spus, pentru Antena 3, cine se încadrează pentru obținerea acestui ajutor și ce act se depun.

„Mâine(n.r. luni) încep înscrierile. Acest program se desfășoară permanent. Aceștia trebuie să aibă vârsta minimă de 50 de ani, trebuie să aibă domiciliul în București de minim cinci ani de zile. Pensia sau venitul nu trebuie să depășească venitul minim pe economie. Acest proiect a intrat în vigoare pe 2.08 și nu poate fi aplicat retroactiv, funcționează ca o lege. Trebuie să depună un întreg dosar, care conține o cerere tip, care poate fi completată la punctul de lucru. Trebuie să vină cu o copie conformă cu originalul de pe cartea de identitate și cu un extras de cont”, a spus Alexandra Dobre.

Astfel, Primăria Capitalei ar urma să deconteze preţul plătit pentru o pereche de ochelari acordaţi o singură dată pensionarilor care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1.162 de lei).

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close