Antena 3 CNN Actualitate Social Protestul transportatorilor s-a încheiat cu trei ore mai devreme

Protestul transportatorilor s-a încheiat cu trei ore mai devreme

Protestul transportatorilor s-a încheiat cu trei ore mai devreme
26 Sep 2018   •   12:00

Update: Protestul transportatorilor s-a încheiat miercuri cu trei ore mai devreme decât a fost anunţat, membrii COTAR afirmând că nu mai pot fi "persiflaţi" la infinit de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Aceştia au arătat, totodată, că vor relua protestul din faţa Ministerului Transporturilor în cursul zilei de joi, când vor veni mai mulţi.

"Astăzi vom pleca din faţa Ministerului Transporturilor pentru că nu mai vrem să fim persiflaţi la infinit de ministrul Transporturilor. Nu am primit niciun semn de dialog până în momentul de faţă. Ne vom întoarce mâine mai mulţi decât astăzi", a anunţat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Acesta a precizat că joi se va întâlni şi Comisia de Dialog Social iar dacă lucrurile nu se vor rezolva transportatorii vor protesta în faţa Guvernului, cu peste 2.500 de autobuze şi microbuze, după Referendumul din octombrie. Tot atunci, transportul rutier va fi suspendat la nivelul întregii ţări.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a modifica prevederile referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere.

Știrea inițială

Capitala va fi blocată miercuri și joi de protestul transportatorilor. Peste 500 de autocare şi microbuze sunt aşteptate în faţa Ministerului Transporturilor. 

Principalele revendicari ale transportatorilor sunt legate de legislaţia referitoare la rutele interne, unde doar anumite firme au prioritate. 

Mai mult, acestia cer interzicerea Uber şi Taxify şi a aplicaţiilor Clever şi Star taxi. 

„Acum trei săptămâni s-a retras ordinul și noi am sperat că se va face un grup de lucru, să discutăm cu patronatele din domeniu. Domnia sa (n.r. - ministrul Transporturilor) a refuzat acest lucru și vedem că a apărut pe ordinea de zi, să fie aprobat așa cum vrea domnia sa, nu speoate așa. Hai să facem un grup de lucru să îl discutăm”, a spus Vasile Ștefănescu președintele COTAR, pentru Antena 3. 

Transportatorii sunt nemulțumiți că se discută modificarea reglementărilor privind transportul de persoane, atât interjudețean, cât și județean, așa cum sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 980/2011. Reglementările vizate sunt incluse într-un proiect legislativ care se află în dezbatere la Comisia de Dialog Social, fiind vizat subpunctul de pe ordinea de zi.

×
Subiecte în articol: Uber protest transportatori Capitală
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close