Antena 3 CNN Actualitate Social România se antrenează pentru șefia Consiliului Uniunii Europene

România se antrenează pentru șefia Consiliului Uniunii Europene

România se antrenează pentru șefia Consiliului Uniunii Europene
10 Mai 2018   •   09:13

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat, şi Institutul European din România au lansat o serie de consultări cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene. Acest eveniment deschide calea de dialog între români şi instituţiile europene şi pregăteşte ţara noastră pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Una din gazdele evenimentului a fost colega noastră, Sabina Iosub, care a lansat studenţilor prezenţi la dezbatere,  întrebări despre cum ar trebui să arate România, după preluarea acestui mandat. 

„Comisia Europeană va lansa astăzi un chestionar pe care îl puteţi completa, unde puteţi veni cu viziunea dumneavoastră, pentru ca la finalul acestor dezbateri care vor dura câteva luni să reuşim să avem o imagine de ansamblu a ceea ce ar trebui să fie Europa de mâine!”, a spus Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene.

Evenimentul a fost o provocare pentru studenţii din sală: ce domenii prioritare ar trebui să promoveze România în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene? Cei prezenţi s-au împărţit în două tabere: peste 50 la sută spun că trebuie consolidat proiectul european, iar peste 40 la sută că trebuie promovate valorile uniuni şi securitatea internă.

Această dezbatere a avut ca scop strângerea de idei şi informaţii care vor definitiva lista priorităţilor pentru următorii ani ai Uniunii Europene.

Pe 9 mai 2019, la Sibiu, va avea loc reuniunea extraordinară a Consiliului European, prilej cu care liderii europeni vor face un bilanţ şi vor discuta viitoarea agendă strategică.


 

×
Subiecte în articol: România sefie Sabina Iosub
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close