Antena 3 CNN Actualitate Social Scandalul infecţiilor luate din spital se mută la Iaşi. O femeie a murit la trei săptămâni după o operaţie

Scandalul infecţiilor luate din spital se mută la Iaşi. O femeie a murit la trei săptămâni după o operaţie

Scandalul infecţiilor luate din spital se mută la Iaşi. O femeie a murit la trei săptămâni după o operaţie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Iun 2016   •   19:35

Aflaţi în plin scandal privind dezinfectanţii falsificaţi, dar şi rapoartele false privind infecţiile intraspitaliceşti, o femeie de 67 de ani, din Iaşi, a murit, la trei săptămâni după o intervenţie chirurgicală la şold.

Femeia a făcut un sepsis sever la numai câteva zile de la operaţie, analizele demonstrând infecţia cu Clostridium difficile. Pacienta venise la spital pentru a-şi trata o coxartroză, neavând la internare alte boli sau infecţii.

În timp ce apropiaţii pacientei susţin că ieşeanca nu ar fi avut şi alte afecţiuni, pe lângă cea pentru care s-a prezentat la ortoped, infecţioniştii spun că pacienta şi-a pierdut viaţa în urma unui „efect de domino“, apărut pe fondul organismului slăbit după intervenţia chirurgicală şi după infecţia cu Clostridium difficile. Medicii arată că pacienta a avut mai multe organe afectate de septicimie, în ciuda eforturilor lor ieşeanca neputând fi salvată, scrie Ziarul de Iaşi.

În prezent s-a demarat o anchetă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

 

×
Subiecte în articol: interventie chirurgicala
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close