Antena 3 CNN Actualitate Social Sezonul Sărbătorilor! Miracolul anunțat de Papa Francisc de Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! Miracolul anunțat de Papa Francisc de Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! Miracolul anunțat de Papa Francisc de Sezonul Sărbătorilor!
25 Dec 2016   •   21:02

Sezonul Sărbătorilor! Google marchează Sezonul Sărbătorilor! cu un Doodle special. E timpul pentru gânduri frumoase pentru cei dragi în Sezonul Sărbătorilor!

Sezonul Sărbătorilor! Mesajul Papei Franscisc

Sezonul Sărbătorilor! Papa Francisc a făcut apel duminică, în cadrul mesajului de Crăciun Urbi et Orbi, la încetarea războiului din Siria şi a cerut israelienilor şi palestinienilor să "întoarcă o nouă pagină a istoriei", informează AFP.

 Sezonul Sărbătorilor!"E timpul ca armele să tacă pentru totdeauna şi comunitatea internaţională să se mobilizeze pentru o soluţie negociată în Siria," a spus Papa Francisc, părintele spiritual a peste 1,2 miliarde de catolici.

Sezonul Sărbătorilor! Sânge vărsat în Alep

Sezonul Sărbătorilor!În Siria, unde guvernul lui Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, a preluat acum două zile controlul oraşului nordic Alep, " a fost vărsat prea mult sânge", a spus Suveranul Pontif. "Mai ales în Alep, teatrul unor bătălii atroce în ultimele săptămâni, e nevoie de garantarea unei asistenţe umanitare pentru populaţia civilă de către forţele armate, care trebuie să respecte dreptul umanitar", a mai adăugat Papa Francisc.

În faţa a zeci de mii de credincioşi adunaţi în piaţa Sfântul Petru de la Roma, papa de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, a mai spus că speră ca pacea să se coboare asupra "Ţării Sfinte".

"Fie ca israelienii şi palestinienii să aibă curajul şi hotărârea să scrie o nouă pagină a istoriei, unde ura şi răzbunarea cedează locul unui voinţe de a construi împreună un viitor de înţelegere reciprocă şi armonie", a mai adăugat el.

Sezonul Sărbătorilor! Scandal la ONU

Vineri, Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat prima rezoluţie după 1979 care condamnă politica israeliană de colonizare a teritoriilor palestiniene. Premierul israelian a calificat rezoluţia drept "o ruşine" şi i-a reproşat preşedintelui american Barack Obama decizia de a nu folosi dreptul de veto. Palestinienii au sărbătorit decizia de la ONU.

Suveranul Pontif a mai făcut apel la încetarea violenţelor în Irak, Libia şi Yemen, unde "populaţia civilă suferă din cauza atrocităţilor războiului şi a atacurilor teroriste."

"Pace bărbaţilor şi femeilor din diferite regiuni ale Africii, mai ales în Nigeria, unde terorismul fundamentalist exploatează copii pentru a perpetua oroarea şi moartea", a mai spus Papa Francisc.

El s-a mai rugat pentru pacea tuturor celor care au pierdut "fiinţe dragi din cauza actelor teroriste", referindu-se la atacul de la Berlin, unde un camion a intrat într-un târg de Crăciun şi a ucis 12 oameni. Autorul atentatului a fost ucis de poliţiştii sâmbătă, la Milano, în Italia.

Sezonul Sărbătorilor! Pace tuturor

"Pace tuturor celor care au pierdut fiinţe dragi din cauza unor acte teroriste atroce, care au semănat frica în inima atâtor ţări şi oraşe", a mai spus Papa Francisc.

Sâmbătă seara, cu ocazia slujbei de Crăciun, papa a lansat în faţa a 10.000 de credincioşi o predică în care a criticat aspru consumerismul pe care îl manifestă Occidentul în această perioadă a anului.

"Aceste mondenităţi au luat Crăciunul ostatic!"a exclamat el, mustrându-i pe cei care aleargă după cadouri, dar nu se sinchisesc de nevoiaşi

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close