Antena 3 CNN Actualitate Social Țara noastră, din nou la coada clasamentului. Românii au printre cele mai mici salarii din Europa

Țara noastră, din nou la coada clasamentului. Românii au printre cele mai mici salarii din Europa

Țara noastră, din nou la coada clasamentului. Românii au printre cele mai mici salarii din Europa
18 Mai 2018   •   09:26

Românii au printre cele mai mici salarii din Europa, arată o analiza realizată de o firmă de consultanţă. Culmea e ca, in ciuda veniturilor mici, romanii platesc printre cele mai mari impozite. Lorena Burlacu a vazut cifrele si are mai multe informatii.

Suntem săracii Europei, alături de bulgari si lituanieni. Mai exact, România este la coada clasamentului ţărilor din Uniunea Europeană cu cele mai mici salarii minime. Salarii şi mai mici mai sunt doar în Lituania şi Bulgaria potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă KPMG. Astfel, cel mai mic salariu minim brut pe economie îl are Bulgaria , urmată de Lituania şi România.

La polul opus, cele mai mari salarii din Uniune sunt în Luxembourg, Irlanda şi Germania. Vorbim despre lefuri brute de aproape 2.000 de euro în Luxembourg şi peste 1.800 euro în Irlanda şi Germania

Şi mai înregistrăm un pradox. Dacă în Irlanda, unde salariile sunt peste 1800 euro, cota de impozitare este de 15%, în România, unde salariul brut este putin peste 400 euro, cota de impozitare este de 44%, potrivit KPMG.

Aşa se face că, după impozitare, românii rămân cu salarii nete de doar 243 de euro, iar vecinii bulgari cu salarii de 202 euro.

×
Subiecte în articol: clasament Europa România salarii coada
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close