Antena 3 CNN Actualitate Social Tatăl unei tinere moarte în Colectiv: Am găsit-o la IML, nearsă, neatinsă, asfixiată. Ceva s-a rupt din mine atunci

Tatăl unei tinere moarte în Colectiv: Am găsit-o la IML, nearsă, neatinsă, asfixiată. Ceva s-a rupt din mine atunci

Tatăl unei tinere moarte în Colectiv: Am găsit-o la IML, nearsă, neatinsă, asfixiată. Ceva s-a rupt din mine atunci
de M.Z.    |    16 Mai 2016   •   15:54

Un tată care şi-a pierdut fiica în incendiul din Colectiv şi-a deschis sufletul și a vorbit la Antena 3 despre clipele îngrozitoare pe care le-a trăit în seara de 30 octombrie 2015 și cum și-a găsit fiica la IML, după ce plecase într-un club. 

Omul spune că nu vrea să se constituie parte civilă în dosar, pentru că ce a pierdut el nu poate recupera.

În urmă cu şase luni, în Bucureşti, au murit 64 de oameni tineri, cu visuri şi speranţe. Incendiul de la Colectiv a lăsat în urmă durere în sufletele familiilor. Printre cei care s-au dus erau studenţi, ingineri, economişti sau arhitecţi. Doi dintre ei, Cătălina Ioniţă şi Mihai Alexandru, fac parte din tragicul tablou. 

Marin Ioniţă, tatăl uneia dintre victime, Cătălina, care era arhitect, a spus că i-a fost greu să meargă mai departe după ce și-a pierdut unica fiică, dar reușește acum cu ajutorul terapiei.

”Am simţit acolo în inimă ceva care numai părinţii pot să simtă. Ceva s-a rupt din mine atunci. Ştiam că el e pe scenă. Ştiam că ea e prin faţă, prin staff cu organizarea. Şi când am văzut infernul care a fost acolo ştiam... Cătălina şi Mihai nu au scăpat”, a povestit Marin Ioniţă, duminică, la emisiunea Forța de reacție, de la Antena 3.

Tatăl Cătălinei spune că în noaptea incendiului și-a căutat peste tot atât fiica, cât și pe cel cu care aceasta urma să se căsătorească. A fost în toate spitalele unde au fost duse victimele, dar nu i-a găsit pe niciunul dintre ei.

A doua zi de dimineaţă, Marin Ioniţă a ajuns la Institutul Naţional de Medicină Legală. 

”Am găsit-o întâi pe Cătălina şi apoi pe Mihai, la IML. Nearşi, neatinşi, nenimic. Asfixiaţi”, a explicat omul.

Cătălina Ioniţă era doctor arhitect. La fel şi Mihai, prietenul ei. S-au cunoscut când erau copii.

”Prieteni din clasa a 10-a la Liceul Mihai Viteazul. Au făcut facultatea împreună. Anul patru, la Paris împreună, doctoratul la Barcelona. (...) Urma să se căsătorească. Urma... n-au avut timp”, povestește tatăl Cătălinei, care a adăugat că fiica lui îi replica mereu: ”N-avem noi timp pentru o hârtie acum”.

În ce privește ancheta din cazul Colectiv, Marin Ioniţă spune că ”în orice clipă îmi pun întrebarea de ce nu se ajunge la niciun rezultat”. Totuși, omul spune că nu se constituite parte civilă în dosar.

”Să-și urmeze procesul cursul normal. Ce am pierdut eu, nimeni nu are cum să-mi mai dea înapoi”, explică tatăl Cătălinei Ioniță, una din victimele din Colectiv.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate

Citiți și Raport: Intervenția în cazul Colectiv, o acțiune necoordonată. ISU nu a respectat procedurile. Citiți întregul document

 

Drama de la Colectiv, în instanță:

- 20 de părţi vătămate
- 9 inculpaţi 
- 12 spitale constituite părţi civile 
- 2 instituţii publice - MAI, MApN 

 

 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv colectiv incendiu colectiv
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close