Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil, găsit mort într-un centru de plasement

Un copil, găsit mort într-un centru de plasement

Un copil, găsit mort într-un centru de plasement
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Iun 2016   •   16:25

E anchetă într-un centru de plasament din Braşov după ce unul dintre copiii internaţi acolo a fost găsit mort în patul în care dormea. Băiatul de 13 ani s-a născut cu grave probleme de sănătate. Chiar şi aşa, mama lui nu se poate împăca la gândul că fiul ei s-a stins subit şi aşteaptă explicaţii

Băieţelul a fost găsit marţi dimineaţă chiar aici, în pătuţul în care dormea încă din luna aprilie de când a venit la acest centru. Îngrijitorul care l-a găsit pe copil a văzut că acesta nu respira şi a sunat la 112. Medicii care au sosit la faţa locului nu au putut decât să constate decesul copilului.

În urma autopsiei realizată la Institutul de Medicină Legală s-a constatat că decesul a survenit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute şi a unui infarct pulmonar.
Mama copilului nu mai e om. Nu se poate obişnui cu gândul că cel mic nu mai este.

„Îmbunătăţire n-am văzut la el. De-asta m-am hotărât să-l iau acasă. Parcă era neîngrijit, neîmbrăcat, nespălat”, a declarat mama.

Băiatul suferea de epilepsie de când era mic. Femeia l-a crescut singură până de curând, când a simţit că nu mai poate. Din cauza bolii, copilul o lovea şi îşi făcea şi el rău. Aşa că a decis să-l dea la centrul de reabilitare şcolară Brădet. Angajaţii spun că băiatul făcuse progrese. Nu mai era violent şi începuse să vorbească.

Şi totuşi ceva s-a întâmplat. Copilul nu mai e. Poliţiştii dar şi procurorii au început o anchetă la centru.
Au fost ridicate documentele din cadrul centrului care-l vizau pe minor, de la fişa medicală a acestuia, fişa de consultaţii şi tot ce înseamnă acte în legătură cu îngrijirea acestei persoane. Au început audierile îngrijitorilor persoanei decedate.
Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

×
Subiecte în articol: copil mort centru de plasament
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close