Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou protest antiguvernamental cu copiii, la București și Brașov

Un nou protest antiguvernamental cu copiii, la București și Brașov

Un nou protest antiguvernamental cu copiii, la București și Brașov
de M.Z.    |    18 Feb 2017   •   15:13

UPDATE 15.13 - Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din Capitală, intitulat "Lecţia de educaţie civică", s-a încheiat sâmbătă, după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist, potrivit News.ro.

Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă.

UPDATE 14.27 - Aproximativ 30 de părinţi şi copii au venit, sâmbătă, în Piaţa Sfatului din Braşov la ”Lecţia de educaţie civică”, ei desenând un şotron şi strigând ”Nu lux la închisoare, şcoli şi spitale!”, potrivit News.ro.

Oamenii au adus baloane în loc de pancarte şi au hrănit porumbeii din piaţă.

În urmă cu două săptămâni, la Braşov a mai avut loc un protest al părinţilor şi copiilor. Atunci 500 de mămici şi tătici, cu bebeluşi în braţe, în căriucior, cu copiii pe umeri sau de mână au ieşit în stradă. Oamenii au protestat la Prefectură şi în Piaţa Sfatului timp de două ore.

UPDATE 13.10 - Aproximativ 500 de copii şi părinţi s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la "Lecţia de educaţie civică", aşa cum este denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale, potrivit News.ro.

Copiii desenează cu cretă colorată pe asfalt, se plimbă cu tricicletele sau joacă şotron, iar părinţii lor spun că au venit pentru a le aminti politicienilor că "nu sunt de capul lor" în Parlament.

----------------------------

Știrea inițială 12.20

Un nou protest antiguvernamental cu copii. Sâmbătă la prânz, părinții au început să se strângă din nou în Piața Victoriei din Capitală. 

Protestul este pașnic, iar copiii se joacă sau desenează cu creta pe asfalt.

Un protest similar a mai avut loc în urmă cu două săptămâni, atunci când, tot în fața Guvernului, au venit câteva mii de părinți și copii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie (ANPDCA) a anunțat că a primit 25 de sesizări privind prezența copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

×
Subiecte în articol: protest protectia copilului
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close