Antena 3 CNN Actualitate Social Vârsta de pensionare pentru femei s-ar putea schimba. Ce prevede proiectul de ordonanță al Guvernului

Vârsta de pensionare pentru femei s-ar putea schimba. Ce prevede proiectul de ordonanță al Guvernului

Vârsta de pensionare pentru femei s-ar putea schimba. Ce prevede proiectul de ordonanță al Guvernului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Noi 2018   •   17:41

Mii de persoane ar putea ieși la pensie mai târziu. Noul proiect de ordonanță al Guvernului prevede că femeile se vor putea pensiona la vârsta de 65 de ani, exact ca bărbații. În prezent, ele au dreptul să lucreze până la 63 de ani.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va modifica mai multe reguli legate de vârsta de pensionare, scrie Capital. Angajatorul va fi obligat să respecte decizia unei femei, dacă ea va dori să muncească încă doi ani peste vârsta standard de pensionare de 63 de ani.

Modificarea va avea loc în contextul în care Curtea Constituțională a decis, în iunie, ca femeile trebuie să aibă șansa de a lucra până la 65 de ani, dacă ele vor acest lucru.

În acest condiții, niciun angajator nu va putea întrerupe contractul în cazul în care se dorește continuarea activității după vârsta standard de pensionare, scrie Libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: varsta de pensionare
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close