Antena 3 CNN Actualitate Social Verdictul unui criminalist în cazul copiilor morți în Retezat. Ce trebuie să pățească părinții acestora

Verdictul unui criminalist în cazul copiilor morți în Retezat. Ce trebuie să pățească părinții acestora

Verdictul unui criminalist în cazul copiilor morți în Retezat. Ce trebuie să pățească părinții acestora
24 Apr 2017   •   21:13

Tragedia din Retezat în care, sâmbătă, muntele şi-a mai luat tribut două suflete, de data aceasta de copii nevinovaţi, Dor Geta Popescu și Erik Gulacsi, naşte tot felul de comentarii pro şi contra, unii punându-i la zid pe părinţii care deja au de suportat o imensă pierdere, alţii, din contră. Între timp, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg deja s-a început o anchetă, in rem, pentru ucidere din culpă, scrie ziarulring.ro.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi nu poate să nu înţeleagă imensa tragedie prin care trec părinţii care şi-au pierdut cei doi copii. Şi spune: „Eu, pentru părinţii aceştia, nu ridic piatra. Şi am pentru ei o compasiune extraordinară şi sunt alături de ei în tot tragismul acestei situaţii. Nu ridic piatra pentru că îi înţeleg ca psiholog. La nivelul lor de expectanţă, de e aspiraţie, de inserţie socială. Şi aşa, le ajunge această tragedie”, spune profesorul Butoi. Dar continuă: „Însă semnalez cu toată seriozitatea necesară puterea exemplului. Cum să pleci tu la munte pe povârnişurile alea cu copiii tăi neechipaţi, nepregătiţi. Se antrenau pentru o viitoare escaladă, pentru o viitoare performanţă? Păi, aşa se face antrenamentul?!... În momentul acesta, nu mai acept niciun avocat al diavolului. Antrenamentul îl faci fiind îmbrăcat corespunzător că antrenamentul, mai ales pe munte, este o simulare a situaţiei reale. E clar, şi cu asta nu ne jucăm. Şi încă ceva. Oare or fi nebuni unii legiuitori ai căror munţi înspre care se îndreaptă performanţa mondială care interzic, din puinct de vedere juridic, până la 18 ani trasee, ascensiuni (n.r. - pe munţii foarte periculoşi)?”

×
Subiecte în articol: dor geta popescu Erik Gulacsi
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close