Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru șoferi! Polițiștii nu vor mai putea folosi radarul în mașini neinscripționate

Vești bune pentru șoferi! Polițiștii nu vor mai putea folosi radarul în mașini neinscripționate

Vești bune pentru șoferi! Polițiștii nu vor mai putea folosi radarul în mașini neinscripționate
Sursa foto: Foto: Facebook/ MAI
20 Sep 2017   •   12:29

Poliţiştii care folosesc radarul, dar nu poartă uniformele specifice şi nu folosesc o maşină cu însemnele poliţiei nu vor mai putea sancţiona şoferi, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat.


”Dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere”, prevede propunerea legislativă recent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Potrivit avocatnet.ro, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor ar urma să se facă direct de către poliţistul rutier sau poliţistul de frontieră, aceştia fiind obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive.

Pe de altă parte se urmăreşte şi schimbarea percepţiei şoferilor asupra poliţiştilor. În viziunea românilor poliţiştii sunt văzuţi ca “vânători” de şoferi şi nu ca nişte reprezentanţi şi apărători ai legii.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close