Antena 3 CNN Actualitate Social Ipoteză-șoc în cazul bebelușilor din Argeș: Eveniment neobișnuit băgat sub preș

Ipoteză-șoc în cazul bebelușilor din Argeș: Eveniment neobișnuit băgat sub preș

Ipoteză-șoc în cazul bebelușilor din Argeș: Eveniment neobișnuit băgat sub preș
21 Feb 2016   •   00:17
Secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, dr. Victor Strâmbu, a lăsat de înțeles că spitalul de Pediatrie din Pitești a greșit și nu a comunicat cazurile copiilor bolnavi de sindrom hemolitic uremic către Direcția de Sănătate Publică.
 
”E vorba de o zonă de necomunicare la nivel instituțional, e un eveniment neobișnuit, cum îl caracterizează epidemiologii (...) Există un mecanism de reportare la nivelul instituțiilor de sănătate publică. Eu cred că în comunicarea către DSP s-a greșit. Așa cred, că spitalul a greșit”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, dr. Victor Strâmbu, sâmbătă, la emisiunea Dincolo de știri, de la Antena 3.
 
În acest caz, este vorba despre managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, dr. Vasile Stan, chirurg, care a fost contactat și de echipa emisiunii Dincolo de știri, a spus Cristina Țopescu, dar nu a răspuns la telefon și nici la SMS-uri.
 
Acum, însă, este ”o avalanșă” de raportări a bolilor diareice, inclusiv a celor simple, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, dr. Victor Strâmbu.
 
”Acum, când s-a raportat în tot sistemul, se raportează inclusiv bolile diareice simple. Am fost anunțați telefonic de cazul de la Bacău”, a dat exemplu medicul Strâmbu.
 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close