Antena 3 CNN Actualitate Social Vosganian, despre Pilonul II de pensii: ”Ăia sunt banii românilor. Se pot lăsa moștenire. Nu pot fi luați de către statul român”

Vosganian, despre Pilonul II de pensii: ”Ăia sunt banii românilor. Se pot lăsa moștenire. Nu pot fi luați de către statul român”

Vosganian, despre Pilonul II de pensii: ”Ăia sunt banii românilor. Se pot lăsa moștenire. Nu pot fi luați de către statul român”
21 Mai 2018   •   20:26

Varujan Vosganian a făcut declarații luni seară la Antena 3 cu privire la Pilonul II de pensii.

”Pilonul II de pensii a intrat în funcțiune în 2008, iar de atunci și până acum are peste un milion de persoane, care sunt titulari de conturi de peste zece mii de lei. Pilonul II de pensii a fost înființat din mai multe motive. În primul rând ca să preîntâmpine efectele asupra bugetului de pensii în contextul în care valul seismic al celor născuți la sfârșitul deceniului șapte or să ajungă la vârsta pensionării. Al doilea lucru este că pensionarii nu mai primesc doar bani recirculați din bugetul de pensii, ci ei sunt proprietari, ei devin investitori în bugetul de pensii. Ăia sunt banii românilor. Se pot lăsa moștenire. Nu pot fi luați de către statul român. Banii ăștia intră pe piețele financiare”, a declarat Vosganian, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: mostenire romani
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close