Antena 3 CNN Actualitate Social Vremea. Prognoza meteo până la Florii în toată țara

Vremea. Prognoza meteo până la Florii în toată țara

Vremea. Prognoza meteo până la Florii în toată țara
27 Mar 2017   •   16:53

Vremea se va încălzi în următoarele zile, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor atinge pe timpul zilei şi 20 de grade Celsius în unele regiuni, în timp ce ploile vor fi prezente în ultimele două zile din martie, dar şi în primul interval din luna aprilie, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 martie - 9 aprilie 2017.

În Banat, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va încălzi, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 - 20 de grade Celsius. După o răcire de scurtă durată, începând din 31 martie, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 şi 18 grade. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de 1 - 2 grade până la 6 - 7 grade în jurul datei de 30 martie. Ulterior, media acestora va scădea până spre 2 - 3 grade în ultima noapte din martie, urmând să oscileze între 4 şi 7 grade, deci şi regimul termic nocturn va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie şi, din nou, temporar, în timpul celei de-a doua săptămâni.

În zona Crişanei, vremea se va încălzi treptat, ajungând spre mijlocul primei săptămâni să fie mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 19 - 20 de grade, iar ulterior vor fi variaţii de la o zi la alta ale acestei medii, care se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 şi 18 grade. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de 1 - 2 grade în prima noapte, până spre 6 grade în jurul datei de 30 martie, iar apoi se va situa între 4 şi 7 grade, ceea ce semnifică şi pentru regimul termic nocturn o evoluţie apropiată de cea normală pentru prima decadă a lunii aprilie. În ceea ce priveşte apariţia ploilor, probabilitatea va fi mai ridicată în cursul celei de-a doua săptămâni.

În Transilvania, în primele zile, vremea se va încălzi, ajungând mai caldă decât în mod normal, în data de 29 martie, când media temperaturilor maxime va fi de 18 - 19 grade. Ulterior unei răciri de scurtă durată, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 13 şi 17 grade. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de -2 grade în prima noapte, până la 3 - 4 grade în jurul datei de 30 martie. Ulterior, media acestora va oscila între -1 şi 4 grade, fapt ce semnifică şi pentru regimul termic nocturn o situaţie apropiată de cea normală în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în data de 30 martie şi din nou, temporar, în intervalul 3-9 aprilie.

Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureş, vremea se va încălzi, devenind mai caldă decât în mod normal, în data de 29 martie, atunci când media regională a temperaturilor maxime va atinge 18 - 19 grade Celsius. După o răcire de scurtă durată în 30 şi 31 martie, vremea se va încălzi din nou, apoi temperaturile diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar mediile valorilor maxime vor fi de 16 - 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie regională în jurul a 0 grade în prima noapte, până la 5 - 6 grade în jurul datei de 30 martie, apoi, media acestora va oscila între 2 şi 5 grade, fapt ce semnifică un regim termic nocturn apropiat de cel normal din prima decadă a lunii aprilie. În regiune, ploile vor fi prezente în intervalul 29 - 30 martie şi temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 11 grade Celsius, iar pe 29 martie ea va ajunge la 19 grade. După două zile mai reci, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, pe 2 aprilie, media regională a maximelor termice va reveni la 19 grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, aceeaşi medie se va încadra între 15 şi 17 grade. Temperaturile minime vor creşte şi ele în următoarele zile, de la o medie în jurul a 0 grade în prima noapte, până la 6 - 7 grade în jurul datei de 30 martie. Vor urma două nopţi cu minime termice apropiate de pragul îngheţului, iar ulterior această medie va oscila între 2 şi 5 grade, adică un regim termic nocturn apropiat de normalul primei decade a lunii aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie şi din nou în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Zona Dobrogei va fi caracterizată în intervalul 28-30 martie de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşit de martie, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 - 18 grade Celsius. După o răcire de scurtă durată, această medie va creşte treptat până la 14 grade pe 3 aprilie, pentru ca ulterior să se menţină apropiată de această valoare. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de 2 grade în prima noapte, până la 7 grade în jurul datei de 30 martie. Urmează o scădere de circa 5 grade, apoi până pe 3 aprilie media minimelor termice va creşte spre 5 - 6 grade Celsius. Ulterior, media va oscila între 5 şi 7 grade, ceea ce semnifică şi pentru regimul termic nocturn o situaţie apropiată de cea normală în prima decadă a lunii aprilie, iar ploile va fi mai ridicată în intervalul 5 - 7 aprilie.

În Muntenia, procesul de încălzire a vremii va determina o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 şi 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi, astfel încât pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 18 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 16 şi 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de 1 - 2 grade în primele două nopţi, până la 5 - 6 grade Celsius în jurul datei de 31 martie. După o noapte rece, această medie va urca treptat spre o medie de 4 - 6 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată pe 30 martie şi în intervalul 4 - 7 aprilie.

În regiunea Olteniei, procesul de încălzire a vremii va determina o medie regională a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 şi 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi astfel încât pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 19 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normele perioadei, respectiv între 17 şi 19 grade. Temperaturile minime vor creşte şi ele, de la o medie de 0 - 2 grade în primele două nopţi, până la 4 - 5 grade Celsius în jurul datei de 31 martie. După o noapte rece, această medie va urca treptat spre 4 - 6 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată pe 30 martie şi în intervalul 3 - 7 aprilie.

La munte, până în data de 29 martie, vremea se va încălzi, astfel încât media maximelor termice va ajunge la valori în jurul a 10 grade. Zilele de 30 şi 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va încadra în limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv între 6 şi 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 şi 2 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 martie, precum şi intervalul 30 martie - 1 aprilie, când această medie va fi de -4 şi -3 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va fi mai ridicată în data de 30 martie şi din nou în unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vremea meteo timpul probabil
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close