Antena 3 CNN Actualitate Șoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă. Condițiile au fost stabilite într-un proiect de lege

Șoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă. Condițiile au fost stabilite într-un proiect de lege

Șoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă. Condițiile au fost stabilite într-un proiect de lege
Sursa foto: foto: Pexels
06 Feb 2018   •   15:00

Veste bună pentru șoferii care circulă fără rovinietă! În cazul în care autoritățile îi anunță prea târziu că au încălcat legea, aceștia ar putea să scape de amendă. Proiectul de lege a trecut marți de Camera Deputaților și urmează să meargă la promulgare la Klaus Iohannis

Șoferul trebuie anunțat în cel mult două luni de la momentul în care a fost semnat procesul verbal. Dacă nu, amenda nu va mai fi luată în considerare. 

Amenzile pentru cei care circulă cu mașina fără să aibă rovinieta valabilă se vor prescrie în patru luni de la săvârșirea faptelor, se arată în propunerea legislativă. Astfel, termenul ar putea fi mai mic decât cel valabil în prezent, adică cel de șase luni. 

„Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei”, prevede proiectul, cu precizarea că este vorba de data încheierii procesului-verbal de contravenție.
 

×
Subiecte în articol: amenda rovinieta Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close