Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, condamnați la 10 ani de închisoare în dosarul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, condamnați la 10 ani de închisoare în dosarul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, condamnați la 10 ani de închisoare în dosarul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2016   •   19:08

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost condamnaţi la zece ani de închisoare în dosarul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom.

Decizia, care nu este defintivă, a fost luată astăzi de magistrații Tribunalului București, iar faptele ar fi fost comise între anii 2000 şi 2006.

Potrivit procurorilor DIICOT, care au instrumentat dosarul, Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca au fost condamnați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. Prejudiciul pe care cei doi, împreună cu alte persoane, l-ar fi cauzat patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom este de aproximativ 12 milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca sunt în acest moment la închisoare. Ei ispășesc o pedeapsă primită în alt dosar, legat tot de Petromservice, fosta PSV. Este vorba despre devalizarea companiei. Ambii au fost condamnați, în luna iulie, la câte șase ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu Liviu Luca
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close