Antena 3 CNN Actualitate Soţia poliţistului ucis de afaceristul turc cere despăgubiri de un milion de euro

Soţia poliţistului ucis de afaceristul turc cere despăgubiri de un milion de euro

Soţia poliţistului ucis de afaceristul turc cere despăgubiri de un milion de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Aug 2015   •   17:26

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu, care a decedat în 21 august, îi cere daune de un milion de euro omului de afaceri turc Abdullah Atas, arestat pentru omor calificat în dosarul în care este acuzat că, băut fiind, a intrat cu maşina în ofiţerul de la Brigada Rutieră.
   
Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl cercetează pe omul de afaceri turc Abdullah Atas pentru omor calificat.
   
Potrivit unor surse judiciare, soţia ofiţerului a anunţat că se constituie parte civilă în dosar şi îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro.

Poliţistul de la Rutieră care a fost lovit intenţionat cu maşina de afaceristul turc a murit la spital, pe 21 august. Bărbatul a intrat în stop cardiac şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

În noaptea de 2 spre 3 august, Abdullah Atas a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului, a accelerat, lovindu-l.

Agentul de poliţie Gheorghe Ionescu a rămas pe capotă şi a fost târât aproape 500 de metri de şoferul turc, până când a căzut pe şosea. Afaceristul a fugit apoi de la locul accidentului. Bărbatul se urcase băut la volan şi era aproape de comă alcoolică. Acum, el se află în arest preventiv.

În urma accidentului, poliţistul a fost supus mai multor intervenţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Vicepremierul Gabriel Oprea anunţase, joi, că Ministerul de Interne are un avion pregatit şi fondurile necesare pentru a-l sprijini pe poliţist.

Imagini cu momentul accidentului

×
Subiecte în articol: gheorghe ionescu despagubiri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close