Antena 3 CNN Actualitate Spaţiile comerciale de la parterul clădirilor cu risc seismic vor dispărea

Spaţiile comerciale de la parterul clădirilor cu risc seismic vor dispărea

Spaţiile comerciale de la parterul clădirilor cu risc seismic vor dispărea
Sursa foto: sursa: jurnalul.ro
23 Oct 2015   •   18:28

Magazinele de orice tip, băncile și alte unități comerciale vor fi scoase din spațiile în care lucrează, în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II, dacă o lege adoptată de parlamentari care va deveni aplicabilă în acest an va fi și pusă în practică. Parlamentarii vor să îi oblige astfel pe proprietarii apartamentelor să își consolideze blocurile, dar lovesc puternic în comercianți.

Legea în cauză, consultată de Profit.ro, a trecut atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, ca for decizional, și mai trebuie acum, în perioada imediată, doar să fie promulgată de președinte pentru a deveni aplicabilă.

Viitoarea lege, avizată favorabil inclusiv de Guvern, interzice activitățile permanente și/sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor. Argumentul invocat este "creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției în care se află acele spații".

Legea face trimitere la definiția actuală a spațiilor publice cu altă destinație decât cea de locuință și a spațiilor realizate în scopul desfășurării de activități care implică aglomerări de persoane: săli de spectacol, de expoziții, de lectură, spații pentru comerț, structuri turistice de cazare și alimentație publică și prestări de servicii, asistență socială și medicală, administrație publică și altele asemenea, indiferent dacă aceste spații sunt rezultatul concepției inițiale a construcției ori al unor amenajări ulterioare.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close