Antena 3 CNN Actualitate Spitalele folosesc în continuare dezinfectanți Hexi Pharma. Dan Condrea este încă patronul firmei

Spitalele folosesc în continuare dezinfectanți Hexi Pharma. Dan Condrea este încă patronul firmei

Spitalele folosesc în continuare dezinfectanți Hexi Pharma. Dan Condrea este încă patronul firmei
Sursa foto: Foto: Sursa Zilei
09 Dec 2016   •   20:13

Două dintre firmele lui Dan Condrea – Hexi Pharma și Medical Cleaning – derulează în continuare contracte, cu încredințare directă, cu spitale din România, cărora le livrează dezinfectanți. Aceleași firme, aceiași dezinfectanți care au stat la baza celui mai mare scandal, dar și a uneia dintre cele mai ample anchete penale care vizează sistemul de sănătate din România. În plus, deși autoritățile (procurori și medici legiști) au anunțat că Dan Condrea a murit, acesta figurează în continuare ca asociat al Hexi Pharma Co SRL, arată o investigație făcută de sursazilei.ro.

Seria de teste făcute în laboratoare din țară și din străinătate pe dezinfectanții produși de Hexi Pharma – despre care s-a spus că ar fi fost diluați chiar și de peste 2.000 de ori și că ar fi pus în pericol viața pacienților din spitalele românești – nu s-a încheiat. Ancheta penală este și ea departe de a se fi finalizat. Autoritățile au anunțat că au adoptat măsuri legislative menite să pună capăt achizițiilor de dezinfectanți neconformi și să reducă, implicit, riscul infecțiilor intraspitalicești care au ucis sute de  români. Iar în ședința CSAT în care s-a luat în discuție problema dezinfectanților diluați și a infecțiilor intraspitalicești, s-a concluzionat că Guvernul și-a dus la bun sfârșit misiunea.

”Aștept ca niște autorități competente să stabilească dacă sunt bune sau nu produsele. Sau, Doamne ferește, o să vedem iar prin spitale infecții” a spus la ”Subiectiv” Andi Topală, redactor-șef Sursa Zilei.

 

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close