Antena 3 CNN Actualitate SRI face precizări în scandalul cartelelor prepay. Amenințări de pe cartele românești!

SRI face precizări în scandalul cartelelor prepay. Amenințări de pe cartele românești!

SRI face precizări în scandalul cartelelor prepay. Amenințări de pe cartele românești!
de S.T.    |    30 Mar 2016   •   19:04

În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior, informează SRI într-un comunicat de presă.

„În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele”, precizează SRI, ca reacție la informațiile apărute în spațiul public cu referire la cartelele nenominale din România.

SRI menționează că investighează, în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale românești în zone în care activează organizații teroriste.

„SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE”, subliniază sursa citată.

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close