Antena 3 CNN Actualitate SRI respinge cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii în dosarul Black Cube

SRI respinge cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii în dosarul Black Cube

SRI respinge cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii în dosarul Black Cube
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    25 Oct 2016   •   12:37

Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube

”În legătură cu speculaţiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menţionat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări. Serviciul Român de Informaţii nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube”, precizează Serviciul într-un comunicat transmis marţi. 

Totodată, SRI menţionează că ”niciodată, în nicio situaţie şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar”. 

”De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informaţii relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz”, adaugă sursa citată. 

Trei israelieni au fost puşi sub acuzare în acest dosar - Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein. Ultimul a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă. Ron Weiner şi David Geclowicz şi-au recunoscut vinovăţia şi au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse. 

Potrivit acestui acord, ei au acceptat să primească o condamnare de trei ani închisoare cu suspendare şi să efectueze muncă în folosul comunităţii. 

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Bucureşti, instanţa stabilind pentru 7 noiembrie data pentru desfăşurarea procesului. 

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube sunt cercetaţi în prezent în libertate, sub control judiciar. De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Black Cube SRI
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close