Antena 3 CNN Actualitate STS: Şeful ISU Constanţa a fost demis. Date despre accidentul aviatic din Constanţa au fost comunicate de cei care au sunat la 112

STS: Şeful ISU Constanţa a fost demis. Date despre accidentul aviatic din Constanţa au fost comunicate de cei care au sunat la 112

STS: Şeful ISU Constanţa a fost demis.  Date despre accidentul aviatic din Constanţa au fost comunicate de cei care au sunat la 112
16 Dec 2014   •   18:04

Medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", unde alimentase cu combustibil.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis demiterea şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Viorel Jianu, şi solicită premierului Victor Ponta să îl schimbe din funcţie pe prefectul judeţului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la intervenţia de după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol.

Datele despre accidentul aviatic din Constanţa au fost comunicate de persoanele care au văzut accidentul şi au sunat la numărul 112, nu de către personalul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, potrivit Biroului de presă al STS.
   
Sursa citată a precizat că apelul persoanelor care au sunat luni la numărul 112 pentru a anunţa prăbuşirea, în lacul Siutghiol, a elicopterului SMURD a fost transferat la ISU - SMURD, care a preluat informaţiile comunicate de acestea.
   
Ulterior, informaţiile au fost transmise Poliţiei, Ambulanţei şi Jandarmeriei, fiind alertate serviciile de urgenţă.

STS a aplicat întocmai metodologia referitoare la incidente de acest fel, a mai arătat Biroul de presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
   
Conform Metodologiei privind cooperarea agenţiilor specializate de intervenţie în cazul urgenţelor primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, care a intrat în vigoare în 15 septembrie, sesizarea cazurilor de urgenţă de către cetăţeni se realizează direct la Centrele unice pentru apeluri de urgenţă ale STS, care le transferă, în vederea realizării intervenţiei, dispeceratelor de urgenţă ale agenţiilor competente.
   
Operaţiunile de căutare şi salvare au durat peste 12 ore.
   
Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar în cazul elicopterului SMURD prăbuşit, cercetările privind cauzele accidentului în care au murit cei patru membri ai echipajului fiind continuate marţi la locul tragediei de procurori şi criminalişti.
   

×
Subiecte în articol: accident aviatic
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close