Antena 3 CNN Actualitate Statele Unite întăresc prezența militară la Marea Neagră. Americanii au trimis două avioane F-22 în România

Statele Unite întăresc prezența militară la Marea Neagră. Americanii au trimis două avioane F-22 în România

Statele Unite întăresc prezența militară la Marea Neagră. Americanii au trimis două avioane F-22 în România
Sursa foto: Foto: Facebook / Radu Tudor (radu-tudor.ro)
25 Apr 2016   •   15:51

Statele Unite au demarat o operațiune amplă, în cadrul căreia au trimis mai multe avioane de tip F-22 în regiunea Mării Negre, pentru a întări apărarea statelor membre NATO din regiune, conform Haaretz.

Preşedintele american Barack Obama a cerut luni ţărilor NATO să sporească bugetul destinat apărării, 'să sprijine aliaţii din linia întâi, Polonia, România şi statele baltice' şi să răspundă totodată ameninţării de pe flancul sudic, transmite AFP, conform Agerpres.

Un avion cisternă, de tip KC-135 și două avioane de vânătoare, de tip F-22 au plecat din Marea Britanie și au aterizat la baza militară Mihai lKogălniceanu.

Realizatorul Antena 3, Radu Tudor, a publicat imagini cu avioanele americane, direct de la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Statele Unite au mobilizat, în total, 12 avioane de acest tip în regiune.

Statele Unite se laudă că modelul F-22 este aproape imposibil de detectat pe radar și tehnologia este atât de avansată încât Congresul a interzis producătorului Lockheed Martin să vândă acest model altor țări.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close