Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, reacție în scandalul momentului. ”Iohannis transformă o sărbătoare națională într-un eveniment cu conotație partinică”

Tăriceanu, reacție în scandalul momentului. ”Iohannis transformă o sărbătoare națională într-un eveniment cu conotație partinică”

Tăriceanu, reacție în scandalul momentului. ”Iohannis transformă o sărbătoare națională într-un eveniment cu conotație partinică”
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Noi 2016   •   20:15

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-o intervenție telefonică la Subiectiv, de la Antena 3, că gestul președintelui Klaus Iohannis de a nu invita persoane cu probleme penale la parada militară de Ziua Naţională, cât şi la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, este un gest profund greșit, prin care transformă o sărbătoare națională într-un eveniment cu conotație partinică.

”Domnia sa este în plin război politic cu opoziția. Domnia sa transformă o sărbătoare națională într-un eveniment cu conotație partinică. Ceea ce e foarte grav. 1 Decembrie nu este nici sărbătoarea președintelui, nici a unui partid, e a tuturor românilor”, a spus Tăriceanu.

Totodată, Tăriceanu a precizat că gestul președintelui Klaus Iohannis nu este singular. Acesta ar fi anunțat că nu va participa la evenimentul organizat, vineri, de Curtea Constituțională a României și Parlament în care se vor marca 25 de ani de la adoptarea actualei Constituții și 150 de ani de la adoptarea primei Constituții a României, din 1866.

”Prin acest refuz, Iohannis arată că are un dispreț față de actul fundamental pe care se bazează societatea și funcționarea instituțiilor în stat și, în același timp, dovedește un dispreț față de două instituții fundamentale, care sunt Parlamentul și Curtea Constituțională. E o atitudine care denotă o aroganță pe care nu o așteptam de la un președinte al țării mele”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close