Antena 3 CNN Actualitate SUBIECTIV. Vona Gabor poate fi declarat indezirabil

SUBIECTIV. Vona Gabor poate fi declarat indezirabil

SUBIECTIV. Vona Gabor poate fi declarat indezirabil
13 Mar 2014   •   21:32

În cadrul emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu a arătat că liderul partidului Jobbik, Vona Gabor, poate fi declarat persoană indezirabilă.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 194/2002 privind regimul străinilor în România prevede la articolul 85 procedura prin care un străin poate fi declarat indezirabil.

Potrivit OU, măsura priveşte un cetăţean străin care a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Măsură se dispune de către Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Propunerea este făcută procurorului de către instituţiile cu competenţe în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul menţionat mai sus, se arată în textul OU.

În cadrul unei declaraţii de presă pe care a susţinut-o joi la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a spus că procedura privind declararea lui Vona Gabor ca persoană indezirabilă este una „mai delicată, ea se poate adresa celor care se află în ţară”.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close