Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, inculpat pentru ameninţare: Uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr!

Traian Băsescu, inculpat pentru ameninţare: Uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr!

Traian Băsescu, inculpat pentru ameninţare: Uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr!
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Sep 2015   •   11:35
UPDATE 11.30 - Traian Băsescu a confirmat, la ieşirea din sediul Parchetului, că s-a schimbat încadrarea în dosarul în care este anchetat, de la şantaj la ameninţare, declarând "înseamnă că uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr".


UPDATE 11.26-
Potrivit unor surse juridice, fostului preşedinte Traian Băsescu i s-a schimbat încadrarea, de la şantaj în ameninţare.

Potrivit Art. 206, "fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării", se arată în textul legii.

Ameninţarea este considerată o infracţiune minoră, comparativ cu şantajul. Prevederi legale pentru infracţiunea de şantaj:
Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


UPDATE 10.54 -
Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General, în jurul orei 11.00, şi a spus, la intrare, că nu are emoţii pentru că nu este vinovat.

"Sunt pregătit pentru orice!", a mai spus Traian Băsescu.
   
În faţa Parchetului s-a strâns şi un grup de protestatari care strigă lozinci prin care îndeamnă la condamnarea fostului preşedinte şi au pancarte pe care scrie: "Băsescu la puşcărie!", "Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept" şi "Băsescu la Rahova pentru ce a furat!".
   
În momentul sosirii preşedintelui, oamenii au huiduit şi au fluierat.

Scandalul Băsescu-Firea a pornit după ce fostul preşedinte a ameninţat-o pe senatoare că ar trebui să stea în banca ei şi că poate într-o zi nu o să-şi mai găsească soţul acasă.



×
Subiecte în articol: amenintare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close