Antena 3 CNN Actualitate Tâlhărie simulată într-un mare parc din România. Ce au constatat polițiștii

Tâlhărie simulată într-un mare parc din România. Ce au constatat polițiștii

Tâlhărie simulată într-un mare parc din România. Ce au constatat polițiștii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Sep 2016   •   15:17

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Prevenire al IPJ Buzău au organizat joi simularea unui act de tâlhărie în Parcul central din municipiu, cu ocazia Săptămânii prevenirii criminalităţii. Nici unul din cei prezenţi nu a intervenit şi nici nu a apelat Poliţia la 112.

'Pentru marcarea celei de-a patra zi din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii, ziua infracţiunilor comise cu violenţă, în zona centrală a municipiului Buzău a fost simulat un act de tâlhărie cu scopul identificării reacţiei cetăţenilor care ar putea fi martori la comiterea infracţiunilor comise cu violenţă, dar şi a modalităţii de intervenţie a acestora. Un agresor cu potenţă fizică, poliţist de la structuri specializate din cadrul IPJ, a smuls poşeta victimei, tot o poliţistă, o persoană vulnerabilă, sub privirile a zeci de martori', a declarat pentru Agerpres inspectorul principal Emilia Mihăilescu din cadrul Compartimentului Prevenire al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, testul a decurs bine din punct de vedere al derulării, dar reacţia a fost diferită.

'Nici o persoană nu a intervenit şi nici nu a sunat la 112, parte din ei au suspectat că este vorba de un scenariu, pe aceştia nu-i putem acuza, dar au fost persoane care nu au ştiut şi cu toate acestea nu au luat atitudine', a mai declarat inspectorul principal Emilia Mihăilescu.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close