Antena 3 CNN Actualitate Ţăranii unui sat din România ar putea deveni SCLAVI. Justiţia românia a dat o nouă LOVITURĂ

Ţăranii unui sat din România ar putea deveni SCLAVI. Justiţia românia a dat o nouă LOVITURĂ

Ţăranii unui sat din România ar putea deveni SCLAVI. Justiţia românia a dat o nouă LOVITURĂ
de O.P.    |    20 Sep 2013   •   06:11

Justiţia română dă o nouă lovitură! Un sat întreg din Arad va fi retrocedat unei singure familii! 1200 de oameni ar putea fi obligaţi să-şi părăsească locuinţele după ce câteva persoane au câştigat în instanţă toate terenurile pe care sunt ridicate casele sătenilor.  Bătrânii din sat nici nu vor să audă de retrocedare şi spun că vor cere să li se facă dreptate la CEDO.

Tribunalul Arad a decis definitiv şi irevocabil ca satul Nadăş  să revină unor persoane care pretind ca sunt urmaşii unui latifundiar maghiar care a trăit la începutul secolului trecut.

Aceştia au câştigat în instanţă terenurile pe acre se află locuinţele sătenilor, terenurile agricole ale acestora, pădurile, păşunile, ba chiar şi terenul bisericii şi cimitirului din sat. În total, peste 8.700 de hectare.

Oamenii comntestă originalitatea certificatelor de moştenitori şi spun că în document este scris numele cumnatei latifundiarului. Totuşi, în testamentul acestuia, numele femeii nu există.

Bătrânii din Nadăş au primit pământurile după reformele agrare din anii 1921 şi 1945. Iar pentru drepturile lor sunt hotărâţi să ajungă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

×
Subiecte în articol: mostenire retrocedari
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close