Antena 3 CNN Actualitate Târgu Mureş. Protest împotriva mutării romilor într-un cartier

Târgu Mureş. Protest împotriva mutării romilor într-un cartier

Târgu Mureş. Protest împotriva mutării romilor într-un cartier
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2011   •   07:25

Speriaţi de decizia primăriei de a muta în zona lor peste 100 de romi, locuitorii dintr-un cartier din Târgu Mureş au ieşit în stradă în semn de protest.

Oamenii au  semnat o petiţie în care atrag atenţia că se tem pentru siguranţa lor, cu astfel de vecini. Romii sunt mutaţi pentru că pe terenul unde  locuiesc vor fi construite blocuri ANL.

În zadar au încercat autorităţile să-i convingă pe locuitorii din strada Sudului şi strada Dealului să accepte în zona lor cele 18 containere în care urmau să fie cazaţi romii. Oamenii sunt îngroziţi de perspectiva unei astfel de vecinătăţi.

Aproape 80 de oameni au semnat o petiţie împotriva mutării romilor lângă casele lor. Autorităţile au trimis la faţa locului mai multe echipaje de Poliţie şi de Jandarmi, pentru a calma spiritele.

Şeful poliţiei i-a anunţat pe oameni că viceprimarul va primi în audienţă pe 6 dintre locuitorii din zonă.

Reprezentanţii municipalităţii spun că sunt nevoiţi să-i mute pe romi din strada Băneasa întrucât în zonă urmează să înceapă lucrările de construcţie a unor blocuri ANL. Locul de pe străzile Dealului şi Sudului a fost singura variantă pe care o are la dispoziţie primăria, spun oficialii instituţiei.


×
Subiecte în articol: romi protest
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close