Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Aspectele Codului fiscal, abordate insuficient de BNR sau Klaus Iohannis

Tăriceanu: Aspectele Codului fiscal, abordate insuficient de BNR sau Klaus Iohannis

Tăriceanu: Aspectele Codului fiscal, abordate insuficient de BNR sau Klaus Iohannis
31 Iul 2015   •   21:07

Călin Popescu-Tăriceanu a fost întrebat de Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii Subiectiv de la Antena 3, dacă suspectează vreo influenţă politică pe care s-o fi exercitat PNL sau preşedintele Klaus Iohannis asupra Guvernatorului BNR Mugur Isărescu în privinţa criticilor legate de Codul fiscal.

Preşedintele Senatului a răspuns că nu suspectează o astflel de influenţare. Tăriceanu a adăugat că "probabil o influenţă a unuia asupra celuilalt a existat, având în vedere anumite declaraţii şi poziţionări.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că a observat, însă, o abordare destul de limitată a aspectelor legate de Codul fiscal, în condiţiile în care subiectul trebuia aprofundat.

"Nu discutăm ce ar trebui să facă România ca să progreseze? Ca să-şi consolideze creşterea, să reuşească să recupereze decalajele care o separă de celelalte ţări din UE? Văd că lucrurile acestea nu reprezintă  preocupare. Nici la BNR, din păcate, nici la preşedinţie", a subliniat preşedintele Senatului.



Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că în forma actuală proiectul de Cod Fiscal este "inaplicabil din punct de vedere economic". Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal Parlamentului spre reexaminare.


×
Subiecte în articol: cod fiscal Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close