Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să mai obțină un mandat la șefia DNA: Ar fi o greșeală!

Tăriceanu, despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să mai obțină un mandat la șefia DNA: Ar fi o greșeală!

Tăriceanu, despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să mai obțină un mandat la șefia DNA: Ar fi o greșeală!
05 Dec 2016   •   14:14

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că limitarea numărului de mandate pentru funcţiile care nu sunt alese este o practică în toate democraţiile, în scopul eliminării abuzurilor şi exceselor, potrivit Agerpres.

El a făcut această precizare într-o conferinţă de presă întrebat cum vede un aviz favorabil al CSM cu privire la posibilitatea unui procuror aflat în funcţie, la al doilea mandat, să îl poată obţine şi pe al treilea ca şi conducător al unei instituţii, inclusiv Laura Codruţa Kovesi la DNA.

"Prost. Greşit. Perpetuarea unor oameni în funcţii de conducere mai ales când exercitarea controlului democratic nu se poate realiza este o soluţie eficientă către excese, abuzuri şi către situaţia în care este astăzi România. Aceasta este şi situaţia pentru care în toate democraţiile anumite funcţii de acest gen, care nu sunt alese, sunt limitate ca număr de mandate", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă două mandate ar fi de ajuns, el a spus că ar fi "foarte suficient".

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close