Antena 3 CNN Actualitate Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei

Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei

Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei
de S.T.    |    09 Apr 2013   •   19:09

Taxa de solidaritate de 10% pe salariile bugetarilor de peste 4.000 lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei, iar, dacă s-ar aplica pe toate salariile, inclusiv din zona privată, şi pensiile peste 4.000 lei, suma ar ajunge la circa 200 milioane lei, afirmă surse guvernamentale.
   
În cazul aplicării taxei doar pentru bugetarii cu salarii de peste 5.000 de lei, veniturile suplimentare s-ar cifra la circa 5 milioane de lei, scrie Mediafax.
   
Cheltuielile cu personalul prevăzute în bugetul pentru acest an sunt de 46,2 miliarde de lei.
   
Sumele obţinute la buget dintr-o astfel de taxă par nesemnificative pentru buget în comparaţie cu riscurile ca angajaţi cu pregătire mai înaltă şi experienţă să plece din sistemul public, mai ales că taxa în sine ar accentua discrepanţele de venituri.
   
Premierul Victor Ponta şi-a prezentat luni şi marţi din nou intenţia de a introduce o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar, avansând însă de această dată un cuantum al taxei de 10%, nu de 16% ca în declaraţiile publice din ultimul an.

Premierul a susţinut de această dată că taxa de solidaritate va fi aplicată atât angajaţilor din toate instituţiile publice, cât şi în toate societăţile la care statul este acţionar unic sau majoritar.
   
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis în vara anului trecut că taxa de solidaritate pentru bugetarii cu salarii mai mari de 4.500 de lei este o iniţiativă guvernamentală discriminatorie şi că demersul va fi dezbătut, în vederea blocării, prin orice mijloace legale de luptă sindicală.

Antonescu: PNL se opune categoric unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close