Antena 3 CNN Actualitate Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit

Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit

Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit
28 Aug 2016   •   12:45

Teatrul Evreiesc de Stat (TES) a fost jefuit, în urmă cu câteva zile, incidentul făcând imposibilă începerea noii stagiuni. Prejudiciul se ridică la aproximativ 8.000 – 10.000 de euro, după o primă evaluare.  Teatrul sărbătoreşte în această toamnă 140 de ani de la înfiinţare, notează Adevărul.

Teatrul Evreiesc de Stat (TES) nu avea un spaţiu propriu de depozitare a decorurilor şi echipamentelor tehnice, fiind nevoit să apeleze la bunăvoinţa altor instituţii pentru găzduirea echipamentelor din patrimoniul TES, a anunţat teatrul.

”Spaţiul de depozitare a fost vandalizat, iar teatrul păgubit. Pierderile material estimate sunt de aproximativ 8.000 – 10.000 euro, la o primă evaluare. Evenimentul nou creat pune teatrul în imposibilitatea de a începe noua stagiune”, au transmis reprezentanţii teatrului, într-un comunicat de presă.

Managerul instituţiei, actriţa Maia Morgenstern, a declarat, pentru AGERPPRES, că actorii şi personalul administrativ din Teatrul Evreiesc de Stat vor face tot ce se poate ca noua stagiune să nu fie afectată de această situaţie. 

"În primul rând, este de evaluat care este paguba, aceste lucruri ni s-au cerut. Vedem cum putem continua şi cum ne putem desfăşura activitatea în aceste condiţii. O să găsesc modalităţi prin care noi să ne continuăm activitatea, şi anume: vom închiria, achiziţiona, cere sprijinul colegilor din alte teatre şi, trebuie să spun, că totdeauna ne-am bucurat şi de sprijin, şi de înţelegere, şi de ajutor. După ce voi discuta şi cu colegii şi cu cei de la tehnic care sunt spectacolele, vom vedea ce avem de făcut. Eu cred că da (n.r. - deschide noua stagiune a TES). Nu ştiu. Astăzi nu ştiu. Trebuie analizată situaţia foarte serios, pentru că nu este vorba nici de compromis, nici de bifat o acţiune, trebuie doar să fie bine", a spus Maia Morgenstern. 

×
Subiecte în articol: teatru jaf
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close