Antena 3 CNN Actualitate Telegondola care urcă până la cota 2000, inaugurată la Sinaia

Telegondola care urcă până la cota 2000, inaugurată la Sinaia

Telegondola care urcă până la cota 2000, inaugurată la Sinaia
12 Feb 2016   •   09:34

Vesti bune pentru iubitorii sporturilor de iarna. Pe langa faptul ca partiile aflate la mare altitudine sunt perfecte pentru schi, la Sinaia a fost inaugurata o noua telegondola.

Aceasta ajunge pana la cota 2000 si a presupus o investitie de noua milioane de euro. Dar vremea capricioasa le-a cam dat peste cap planurile autoritatilor. Din cauza vantului puternic, instalatia a putut fi pornita abia dupa doua ore de la taierea panglicii, potrivit stirileprotv.ro.

"Partiile sunt superbe, batute exact ca in Austria. Cu ajutorul telegondolei, ne vom bucura de platoul acesta pana la 2000 de metri, pana in aprilie si poate si de Pasti", spune un schior.

Doar ca vantul puternic le-a cam dat batai de cap.

"Pe Valea Dorului si pe Valea Soarelui, care e cea mai lunga partie, este foarte bine, insa asteptam sa nu mai bata vantul", spune alt turist.

Gondola, care porneste de la cota 1400 si ajunge la 2000 de metri altitudine este o adevarata mandrie pentru statiune.

Drumul cu noua telegondola din Sinaia este o experienta in sine, pentru ca cel mai inalt punct al traseului se afla la 120 de metri de sol, asa ca e foarte usor sa admirati de aici peisajele superbe din Bucegi.

Cu toate ca astfel este extinsa reteaua de transport pe munte, pretul abonamentelor nu a crescut.

Bogdan Falcescu, manager instalatii de schi: "Turistii folosind cele doua tronsoane de telegondola, cel nou lansat si cel existent, si instalatia de telescaun din Valea Soarelui, vor putea schia o zi cu 140 de lei."

Instalatia pe cablu, construita de echipe de specialisti romani, italieni si austrieci, are 42 de gondole a cate opt locuri si o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe ora.

Costurile se ridica la noua milioane de euro si au fost acoperite de Primaria Sinaia, care a luat un imprumut.

×
Subiecte în articol: telegondola
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close