Antena 3 CNN Actualitate Telespectatorii Antena 3, revoltați că ministrul Raluca Prună nu a fost demisă de premier

Telespectatorii Antena 3, revoltați că ministrul Raluca Prună nu a fost demisă de premier

Telespectatorii Antena 3, revoltați că ministrul Raluca Prună nu a fost demisă de premier
de M.Z.    |    18 Oct 2016   •   23:54

Cazul ministrului Justiției Raluca Prună, care nu a fost demisă de premierul Dacian Cioloș, după ce moțiunea simplă a trecut de Parlament, a stârnit revoltă în rândul unei părți a clasei politice, dar și a oamenilor de rând.

Mai mulți telespectatori ai Antena 3 au intrat în direct prin telefon, marși, la emisiunea Sinteza Zilei, și și-au spus părerea despre acest caz.

Iată, mai jos, opiniile unora dintre ei:

Mihai, Brașov - Procedural, lucrurile nu sunt în regulă. Eu aș ieși în stradă

Constantin, profesor de matematică, Galați - Sunt revoltat de multă vreme, dar nu avem ce face, situația asta (cu ministrul Prună - n.r.) a pus capac la toate. Ar trebui să ieșim în stradă, că Raluca Prună nu-și dă demisia

Nicolae, București - În România se simulează că trăim în democrație

Florica, București - Ministrul Justiției să-și dea demisia

Viorica, Curtea de Argeș - Trebuia să-și dea demisia pe loc

Sima, inginer, Râmnicu Vâlcea - Practic, trăim un vis urât toți, așa ceva nu e posibil decât în România

Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună şi consideră că aceasta trebuie să rămână în funcţie întrucât parlamentarii nu au avut obiecţii asupra mandatului ei, ci au clarificat anumite declaraţii ale acesteia, precizează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care îl gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de ministrul Justiţiei. Din acest motiv, premierul consideră că doamna ministru trebuie să îşi continue activitatea şi să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deţine", se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt al Guvernului. 

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de PSD la Camera Deputaţilor a fost adoptată, marţi, de plen cu 155 voturi "pentru". Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea a fost dezbătută săptămâna trecută.

Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea intitulată "Şi minciuna poate să ucidă" a fost dezbătută săptămâna trecută.

Cei 80 de semnatari ai moţiunii au solicitat demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a afirmat în plenul CSM din data de 6 octombrie "că a minţit la CEDO" despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Raluca Prună
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close