Antena 3 CNN Actualitate Tensiuni în Portugalia! Patru algerieni au fost arestați la sosirea pe Aeroportul din Lisabona

Tensiuni în Portugalia! Patru algerieni au fost arestați la sosirea pe Aeroportul din Lisabona

Tensiuni în Portugalia! Patru algerieni au fost arestați la sosirea pe Aeroportul din Lisabona
Sursa foto: Foto: pisabay.com
31 Iul 2016   •   08:43

Traficul pe Aeroportul din Lisabona a fost întrerupt timp de jumătate de oră sâmbătă seară din cauza prezenţei pe una din piste a patru suspecţi străini care au fost arestaţi de către poliţie, au precizat pentru AFP autorităţile portugheze, scrie Agerpres.

Suspecţii - patru algerieni, conform presei locale - au ieşit printr-o uşă de serviciu după aterizarea avionului lor care venea de la Alger şi s-au deplasat, din motive necunoscute, pe una din pistele aeroportului.

"Nu avem indicii care să ducă spre un posibil act de terorism", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei portugheze, care a lăsat de înţeles că ar fi fost vorba mai degrabă de o tentativă de imigraţie ilegală.

Unul dintre cei patru suspecţi avea răni uşoare care nu ar avea legătură cu intervenţia poliţiei, a precizat el. Persoanele reţinute vor fi prezentate luni unui judecător, a adăugat el.

Incidentul survine într-un context extrem de tensionat în Europa după o serie de atentate jihadiste.

Măsuri de securitate suplimentare au fost astfel luate sâmbătă dimineaţă pe Aeroportul Amsterdam-Schiphol după ce autorităţile olandeze au primit "o informaţie în legătură cu aeroportul".

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close