Antena 3 CNN Actualitate Teodorovici: Nu vrem să limităm dreptul de muncă al românilor în străinătate

Teodorovici: Nu vrem să limităm dreptul de muncă al românilor în străinătate

Teodorovici: Nu vrem să limităm dreptul de muncă al românilor în străinătate
27 Noi 2018   •   20:09

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a infirmat, marți, la "Punctul de Întâlnire", că vrea să limiteze dreptul românilor de a lucra într-o țară membră a Uniunii Europene.

"Este nevoie la nivel european să standardizăm ceea ce înseamnă legislație și proceduri în tot ceea ce înseamnă statele membre pentru ca cetățenii români să aibă un tratament egal.

La nivel european vorbim de multe ori de principii, fundamente, libertăți și așa mai departe, dar în practică vedem foarte clar că state precum România sunt dezavantajate ", a spus Teodorovici.

Referitor la faptul că în ultimele ore s-a rostogolit în media informația că Guvernul dorește limitarea la cinci ani a dreptului românilor de a lucra într-o țară UE, Eugen Teodorovici a subliniat că acest lucru nu ar fi posibil sub nicio formă, nici dacă s-ar dori.

"Nu poți să faci acest lucru nici dacă ești dintr-un partid care nu este proeuropean. Și PSD și ALDE și acest Guvern au demonstrat foarte clar prin măsurile pe care le-au luat că nu au niciun fel de legătură cu ceea ce s-a spus în spațiul public, cu un curent anti-european", a spus Teodorovici.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close