Antena 3 CNN Actualitate Țiriac împușcă mistreți și anul ăsta la Balc. Cine vine la vânătoare

Țiriac împușcă mistreți și anul ăsta la Balc. Cine vine la vânătoare

Țiriac împușcă mistreți și anul ăsta la Balc. Cine vine la vânătoare
16 Ian 2018   •   14:24

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi invitaţii săi vor participa, joi şi vineri, la o vânătoare de mistreţi pe fondul cinegetic din comuna Balc.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, dr. Remus Moţoc, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia a primit recent o adresă din partea asociaţiei omului de afaceri Ion Ţiriac prin care se anunţă vânătoarea în zilele de 18 şi 19 ianuarie.

"Avem o solicitare în scris de la fondul de vânătoare din Balc potrivit căreia suntem solicitaţi să asistăm la două partide de vânătoare, organizate de asociaţia domnului Ţiriac, în care se va recolta prin împuşcare vânat", a declarat Moţoc.

DSVSA va efectua prin specialiştii săi recoltarea de probe şi analiza acestora în laborator, precum şi examinarea la faţa locului a carcaselor respective. Se vor prelua probe pentru depistarea pestei porcine clasice, pentru examen trichineloscopic, dar şi pentru a depista eventuale cazuri cu pestă porcină africană.

"Trebuie să fim foarte atenţi dată fiind situaţia din Satu Mare, unde s-a înregistrat focar de pestă porcină africană", a precizat Moţoc.

La supravegherea sanitar-veterinară vor participa doi medici veterinari, unul din comuna Balc, adică medicul veterinar de liberă practică cu care asociaţia are contract şi medicul veterinar zonal, din Marghita.

După primirea rezultatelor de laborator şi confirmarea calităţii sanogenetice, carcasele verificate vor fi transportate, ca în fiecare an, la unităţi autorizate de abatorizare.

La ediţiile anterioare, printre vânătorii de la Balc s-au aflat mulţi oameni de afaceri, prieteni de renume din Europa, precum Wolfgang Porsche ori Klaus Mangold (fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler), Franz Rauch (industriaş al sucurilor) ori Wolfgang Bernhard (preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen) şi politicieni (începând cu fostul premier Adrian Năstase).

Accesul presei a fost întotdeauna interzis, fiind un eveniment privat.

Potrivit presei centrale, Ion Ţiriac a renunţat anul trecut la domeniul de la Balc din cauza costurilor mari, dar Ministerul Agriculturii a iniţiat o procedură de atribuire directă a fondului cinegetic în urma căreia fostul tenisman ar fi păstrat o suprafaţă de 1.157 hectare a fondului cinegetic, adică "ţarcul" împrejmuit în care sunt crescuţi mistreţii pentru "recoltare".

Pe de altă parte, în mai multe rânduri, reprezentanţii unor asociaţii de apărare a drepturilor animalelor au protestat în faţa porţii domeniului cinegetic

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ion Tiriac mistreti vanatoare
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close