Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean: Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar pentru Budapesta

Titus Corlăţean: Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar pentru Budapesta

Titus Corlăţean: Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar pentru Budapesta
de N.B.    |    16 Feb 2013   •   22:41

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a explicat la emisiunea "Q&A" că România a făcut paşi importanţi pentru a dezamorsa fitilele aprinse de unii politicieni din Ungaria în ceea ce priveşte problema autonomiei teritoriale a minorităţii maghiare din România.

În opinia ministrului, colaorarea strategică dintre cele două ţări nu ar trebui să fie afectată de momente ca arborarea steagului secuiesc pe Parlamentul Ungariei, ca "simbol al solidarităţii naţionale", însă aceste episoade sunt atent urmărite de Occident şi ar putea dăuna pe viitor în politica externă a Ungariei.

Corlăţean a declarat că omologul său de la Budapesta este temperat şi raţional, putându-se discuta cu acesta politic şi diplomatic. El a explicat să a vorbit cu acesta după incident şi aşteaptă o întâlnire oficială pentru a renunţa la practica de a-şi transmite mesaje prin presă.

Ministrul a menţionat că singura reacţie oficială a României a venit din partea Guvernului, prin intermediul Ministerului de Externe şi că se aşteaptă ca şi Parlamentul să transmită o poziţie demnă şi un mesaj clar către Budapesta.

"Aştept şi eu o reacţie din partea conducerii Parlamentului României, nu în sensul de a fi mai încinşi la minte decât sunt cei de la Jobbik, sau cei care agită spiritele la Budapesta, dar în sensul unei demnităţi a poziţiei şi în sensul unui semnal foarte clar", a declarat Corlăţean.




×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close