Antena 3 CNN Actualitate Tobă: Situaţia privind implicarea conducerii ISU Bucureşti la tragedia din Colectiv să fie înaintată DNA

Tobă: Situaţia privind implicarea conducerii ISU Bucureşti la tragedia din Colectiv să fie înaintată DNA

Tobă: Situaţia privind implicarea conducerii ISU Bucureşti la tragedia din Colectiv să fie înaintată DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2015   •   12:28

Ministrul de interne Petre Tobă a declarat, miercuri, că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat ca toată situația referitoare la implicarea conducerii ISU București în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgență DNA pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei.

"Domnul prim ministru vă informez că într-adevăr aseară domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoștință faptul că, încă de la sfârșitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situații de urgență și conducerea ISU București. În momentul în care am avut această informație, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situația de fapt să fie înaintată de urgență la Direcția Anticorupție pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei și întreaga conducere de la ISU București Ilfov a fost pusă la dispoziție până la definitivarea situației, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă", a precizat Tobă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

El a spus că a decis și o evaluare a sistemului pentru a verifica măsurile care trebuie luate la ISU București-Ilfov, inclusiv transparența în privința sponsorizărilor.

"Vă informez că, totodată, am dat drumul la o evaluare de sistem pentru a verifica măsurile pe care trebuie să le luăm acolo, inclusiv cu transparența. Primul pas a fost, v-am informat, cu tot ce a fost transparența a tot ce înseamnă sponsorizări", a adăugat Tobă.

 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv DNA Petre Toba
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close