Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu n-a uitat de referendumul pentru reducerea parlamentarilor: "Românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul"

Traian Băsescu n-a uitat de referendumul pentru reducerea parlamentarilor: "Românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul"

Traian Băsescu n-a uitat de referendumul pentru reducerea parlamentarilor: "Românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul"
05 Dec 2016   •   12:39

Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook despre proiectul de lege depus de PMP prin care se punea în aplicare rezultatul referendumului prin care numărul de parlamentari era redus la 300. Fostul şef al statului a făcut o comparație cu situațiile din Marea Britanie și Italia. "La noi ca la nimeni", a declarat liderul PMP.

"Democraţia originală sau referendumul la români. La noi ca la nimeni.

1. Referendum în Regatul Unit cu privire la ieşirea din UE. Referendumul este validat. Premierul David Cameron demisionează, iar Guvernul Majestăţii Sale anunţă punerea în aplicare a deciziei electoratului.

2. Referendum în Italia cu privire la reforme constituţionale cerute de premier. Referendumul este valid. Propunerile premierului cu privire la modificări constituţionale sunt respinse. Premierul Matteo Renzi anunţă demisia ca urmare a respingerii de către electorat a propunerilor sale.

3. Referendum în România pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Referendum este validat de Curtea Constituţională. PSD-ul Domnului Dragnea, PNL-ul Doamnei Gorghiu şi ALDE resping în Parlament proiectul de lege depus de PMP prin care se punea în aplicare rezultatul referendumului prin care numărul de parlamentari era redus la 300.

Şi totuşi românii se pregătesc să-i voteze tot pe cei care le desconsideră votul de la referendum. Mult mai avem de lucrat până când vom deveni o democraţie consolidată.", a spus fostul președinte pe pagina sa de Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: referendum PMP fostul presedinte
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close