Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Doborârea avionului rusesc în spaţiul NATO îngreunează foarte mult lupta împotriva terorismului

Radu Tudor: Doborârea avionului rusesc în spaţiul NATO îngreunează foarte mult lupta împotriva terorismului

Radu Tudor: Doborârea avionului rusesc în spaţiul NATO îngreunează foarte mult lupta împotriva terorismului
24 Noi 2015   •   21:09

Acuzaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora Turcia este de partea teroriştilor, sunt unele de tip sovietic, specifice unui lider neostalinist, a comentat analistul politic şi militar Radu Tudor, marţi, la Antena 3.

 
Afirmaţiile lui Putin vine după ce armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia.
 
"Acuzaţiile lui Vladimir Putin au o factură de tip sovietic. Să spui că o ţară respectabilă cum e Turcia, ţară membră NATO, e de partea teroriştilor, e o afirmaţie specifică acestui lider neostalinist", a spus analistul politic şi militar Radu Tudor, marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Totodată, Radu Tudor apreciază doborârea avionului este un incident care poate declanşa "tensiuni militare fără precedent".
 
"E ultima oară în 25 de ani când un avion rusesc e doborât în spaţiul NATO. Asta îngreunează şi foarte mult lupta împotriva terorismului, din punctul meu de vedere", a mai analizat Radu Tudor.
 
Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria.

×
Subiecte în articol: radu tudor Vladimir Putin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close